FORUMI EROTIK "KOSOVARJA"

You are not logged in.

Adverts

Adverts

#1 28.11.2009 17:36:04

Marigona
PASION PËR SEKSIN
From: St. Gallen - Switzerland
Registered: 17.10.2008
Posts: 179

Pika G

Organ i aparatit seksual te brendshem te femres, qe gjendet ne ne disa milimetra ne brendesi te vagines. Ashtu si Klitori eshte nje pjese shume e ndjeshme dhe erogjene , stimuli i saj direkt - nepermjet auto - ose eteromanipulimi - ose indirekt - gjate raportit penetrues - ka nje rol vendimtar ne arritjen e orgazmes se femres.

Offline

 

28.11.2009 17:36:04

AdBot
Advertisements

#2 02.01.2010 19:24:06

Sexy_TINA
Shqiptare me violinë
From: Stockholm - SWEDEN
Registered: 08.11.2007
Posts: 825
Website

Re: Pika G

Studimi, orgazëm me pika G
I rikthehemi sërish temës së shumë përfolur pika G. Ne, në muajin shkurt mësojmë se si e pakapshmja, mitikja pika G për herë të parë dallohet me anë të një skaneri me ultratinguj.
Kështu shkraun sot presitigjiozia, “New Scientist”. Emmanuele Jannini professor i Seksologjisë nga Universiteti L'Aquila në Itali ka zbuluar diferencën e qartë mes një guraje që pëson orgazmë vaginale në sipërfaqe të vaginës pa stimulim në clitoris dhe grave që nuk e kanë atë. Kjo kuptohet përmes një skaneri me ultratinguj që dallon qartë femrat që e kanë pikën G. Dr. Janini thotë se tani mund të zbulohet se kush e ka këtë cipë të hollë të ndjeshme (pika G) që me prekje mundëson orgazmën vaginale. Skaneri me ultratinguj u testua tek 30 gra për të zbuluar pikën G, ku rezultoi se vetëm 8 prej tyre rezultuar ta kenë atë.

Por qëllimi nuk ishin shifrat pra sa gra janë shumë të ndjeshme dhe sa jo. Qëllimi ishte të zbulohet pika G, pasi shumë gra që nuk e kanë atë, e pretendojnë. Por tani nuk besoj të ketë më “mashtrime”, pika G dallohet me skaner. Dhe ky skaner që “gjen” gratë që kalojnë në orgazëm vaginale hyn në përdorim në shkurt të 2009-ës. Studimi i professor Jannini është botuar në disa revista shkencore italiane dhe ndërkombëtare.


Gazeta: Shekulli

Offline

 

#3 02.01.2010 19:24:37

Sexy_TINA
Shqiptare me violinë
From: Stockholm - SWEDEN
Registered: 08.11.2007
Posts: 825
Website

Re: Pika G

Gjendet pika ‘G’, eshte nje zbulim italian

Pika ‘g’, thelbesore per orgazmen femerore, ekziston. Madje, edhe eshte ‘fotografuar’ nga nje kerkues italian qe e ka lokalizuar ne nje hapesire te vogel midis uretres dhe vagines, me shpesh se normalja. Per te vertetuar zonen e kenaqesise femerore ka folur nje studiues i njohur i universitetit te “Aquila”, Emmanuele Jannini. Profesor seksologjie ne mjekesi, Jannini ne nje kerkim te publikuar dje ne gazeten “Journal of Sexual Medicine” tha se eshte realizuar mbi nje numer te vogel femrash.

Per te dalluar kete vecori te turpit, qe eshte e njohur per femrat si ‘orgazem vaginale”, Jannini ka perdorur ekografine transvaginale, nje ekzaminim shume i perbashket. Studiues ka kerkuar nje grup femrash te reja qe kishin orgazma vaginale dhe studio anotomine. Tek ato femra qe deklaronin kete lloj orgazme iu be vezhgimi ndermjet murit te uretres dhe vagines.

"Kemi treguar me qartesi se ekziston “pika g” te disa femra. Eshte shume e lehte per ta lokalizuar me menyre te thjeshte, me nje ekografi te thjeshte. Tani mund te flitet per seksualitetin femeror me nje njohuri te madhe dhe duke e thelluar kete ne nje terren me konkret”, komenton Emmanuele Jannini, i cili shprehet i gezuar, “pasi me kete kerkim perfundon epoka e seksologjise se dobet ne opinion. Kemi treguar se femrat kane ndryshime midis njeres dhe tjetres. Tani mund te kuptojme, per shembull, sa jane femrat qe kane piken ‘g’.

Jo vetem kaq. Mundet, ne disa raste edhe te ‘kurojme’ mungesen e orgazmes vaginale. "Jemi duke vezhguar - vijon Jannini - qe pika 'G' eshte e ndjeshme ndaj trajtimit hormonal. Pra, ne femrat qe kane nje pike 'G' jo shume te perforcuar nga nje perkedhelje hormonale, mund te jete e mundur per te nderhyre”. Ekziston, ne fakt, femra qe kane nivel te ulet testeroni dhe kane piken ‘G’. Por, per shkak te perkedheljeve hormonale, pika ‘G’ “shuhet”. “Keto paciente, tregon Jannini, mund t’i kurojme me hormone”.

Ka ne fakt edhe femra qe kane kete ‘mjet kenaqesie’ “dhe mbi kete eshte e mundshme e te nderhyhet. Ne rastin e tyre, thote eksperti, jane te mundur vetem orgazma klitorjale”. Por kerkimi vazhdon dhe ekipi i profesor Jannini po vezhgon se si pika ‘G’ ndryshon ne faza te ndryshme te ciklit menstrual, ne femrat qe marrin pilula, ne femrat me shume testeron dhe me ato me pak hormone. "Do te kemi keshtu edhe nje kuader edhe me te sakte", perfundon Jannini.

Offline

 

Adverts

Board footer

Powered by FluxBB
Hosted by PunBB-Hosting