FORUMI EROTIK "KOSOVARJA"

You are not logged in.

Adverts

Adverts

#1 03.01.2010 16:04:21

Nita_GV
Administratore
From: Gostivar
Registered: 02.08.2007
Posts: 1452
Website

A ka rrezikë seksi në shtatëzani

Mardhëniet seksuale gjatë shtatëzanisë, a ka rrezik?

Seksi është pjesë normale e shtatëzanisë nqs jeni duke patur një shtatëzani të rregullt. Lëvizjet penetruese nuk dëmtojnë fëmijën i cili është i mbrojtur nga muret e trasha te uterit. Fëmija është gjithashtu i mbrojtur edhe nga lëngu i qeses amniotike.

Kontraktimet gjate orgazmës nuk janë të ngjashme me ato gjatë lindjes, megjithatë disa mjekë këshillojnë evitimin e mardhënieve seksuale gjatë javëve të fundit të shtatëzanisë, sepse mendojnë që hormonet që gjenden në spermë (prostaglandins) mund të ngacmojnë kontraktime.

Përjashtimi i vetëm? Femrat që skanë lindur akoma pasi u ka kaluar data dhe duan te nxisin lindjen. Disa mjekë besojnë se meqënëse prostaglandins përdoret tek xheli qe ndihmon hapjen e mitrës, ndihmon që të nxisë kontraktimet e lindjes, ndërsa disa mjekë të tjerë thonë qe lidhja midis të dyjave është vetëm në teori dhe seksi në fund të shtatëzanisë nuk shkakton lindje të parakohshme.

Nqs keni një shtatëzani me rrezikshmëri të lartë (kontraktime lindje të parakohshme, ose rrezik dështimi) mjeku mund tju këshillojë te evitoni seksin gjatë periudhës 9 mujorshe. Pyesni mjekun tuaj nqs mund të beni seks gjatë shtatëzanisë tuaj .

Seksi gjatë  shtatëzanisë, kur duhet ta ndaloni.Mjeku juaj mund tju ndalojë mardhëniet seksuale gjatë shtatëzanisë kur ju keni :

-Rrezik për dështim, ose histori dështimi të mëparshme.

-Rrezik lindje të parakohshme (kontraktime para javës se 37-të të shtatëzanisë)
-Humbje gjaku nga vagina, rrjedhje të saj ose prerje barku që nuk u dihet shkaku.
-Çarje të membranës ose rrjedhje të lëngjeve të qeses amniotike.
-Qafë mitre jokompetete  (mitër e dëmtuar që është zgjeruar shumë herët në shtatëzani)
-Placenta previa (placenta është e vendosur në vend ters, psh afër mitrës)
-Binjakët ose më shumë se dy bebe në shtatëzani

Kijeni parasysh se mjeku kur thotë jo seksit përfshin dhe cdo veprim tjetër që mund të shkaktojë eksitim dhe orgazëm. Psh ngacmimi i gjirit dhe seksi oral nuk është i lejuar. Përsëri, pyesni mjekun tuaj për ndonjëgjë të paqartë.

Offline

 

03.01.2010 16:04:21

AdBot
Advertisements

Adverts

Board footer

Powered by FluxBB
Hosted by PunBB-Hosting