FORUMI EROTIK "KOSOVARJA"

You are not logged in.

Adverts

Adverts

#1 08.01.2010 13:47:07

Sexy_TINA
Shqiptare me violinë
From: Stockholm - SWEDEN
Registered: 08.11.2007
Posts: 825
Website

Mashtrimi mashkullor është i dëshiruar për martesë?!

Libri i ri i psikologjisë femërore këshillon meshkujt, gjegjësisht, bashkëshortët t’i mashtrojnë grate e veta. Po, mirë keni lexuar, mashtrimi mashkullor e ruan lumturinë martesore.

A mund mashrimi të jetë përbërës i një lidhje të shëndoshë?
Njëra nga autoret më të famshme franceze e psikologjisë Maryse Vaillant pohon se mashtrimi mashkullor di lidhje të mira, gjegjësisht martesë.

Në bestselerin më të ri përmban ‘tradhtinë rehabilituese’ se me atë nga ngritur bujë duke deklaruar se mashkulli nuk duhet të dënohet për shkak të dashnores së tij duke nënvizuar se tradhtia është ‘çlirim’.

Sipas të dhënave të theksuara në librin e saj 'Men, Love, Fidelity' çdo i katërti mashkull në Francë e tradhton gruan e vet duke u arsyetuar me atë se kjo është e ‘pashmangshme’.

‘Meshkujt nuk i tradhtojnë grate e tyre sepse nuk i duan më.Në të vërtetë, thjesht u duhet hapësirë e lire. Për meshkujt e tillë, të cilët në të vërtetë janë monogam, tradhtia është e pashmangshme’ në mënyrë të guximshme e ka interpretuar Vaillant në librin e saj.

Autorja, e cila pas njëzet viteve të martesës ‘besnike’ është divorcuar nga bashkëshorti, pohon se meshkujt të cilët nuk tradhtojnë nuk kanë mjaft karakter të forte.

Tradhtia fillon me kafe, e jo në krevat

‘Mashkulli besnik më shpesh janë ata babai i të cilit ka munguar fizik apo emocionalisht. Ata kanë tëtësisht fotografi i idealizuar të prindërit mashkull dhe detyrave të babait. Kështu janë burrat në të vërtetë të burgosur të fotografisë personale të idealizuar, si kreu I familjes’ më tej na befason Vaillant.

Shenjat të cilat e zbulojnë mashtrimin

Ky ndoshta është lajm inkurajues për gratë e politikanëve francez të cilat publikisht është dashur t’i prmballojnë tradhtitë e bashkëshortëve të tyre, por sigurisht është shokuese dhe e papranueshme teoria për shumë gra të cilat pozicionin e burrit dhe gruas në martesë e konsiderojnë të barabartë.

Offline

 

08.01.2010 13:47:07

AdBot
Advertisements

Adverts

Board footer

Powered by FluxBB
Hosted by PunBB-Hosting